de Wannebiezz werken zich in het zweet

Toen de Wannebiezz nog jonge jongens waren draaiden ze hun hand niet om voor een avondje doorhalen. Tot diep in de nacht op de planken, afzakkertje op de Kaap, klein tukkie en om acht uur weer onder de balen, bij wijze van spreken. Maar in de aanloop naar het avontuur in Ahoy kregen de mannen tijdens de repetities toch last van PHPD. “Pijntje Hier Pijntje Daar”. Raoul van Sportcentrum Vlaardingen wist raad.

Met gepaste tegenzin trokken de mannen naar de sportschool. Gilles zoals altijd voorop, benieuwd naar nieuwe indrukken, de mensen en de douches. Arie weggedoken in hoodie en achter zonnebril in het midden. Rocco er een eindje achter, binnensmonds deze hele santenkraam verwensend tot zes cijfers achter de komma.

Nog niet dood
Raoul verwelkomt de mannen hartelijk en trekt ze de sportzaal binnen. Het licht is er gedimd, de doelstellingen zijn echter kraakhelder: fit worden. Als de Wannebiezz hun personal trainers ontmoeten, Youri en Tamara, weten ze dat er geen ontsnappen mogelijk is. Al lijkt de introductie van Tamara wonderen te doen voor het humeur van Rocco: “Voel ‘ns? Is mijn pols wel goed?” vraagt hij haar. “Je bent in ieder geval nog niet dood,” is de gevatte reactie. Rocco kijkt nog eens vertwijfeld op zijn horloge.

“Your health is our priority” prijkt in grote letters aan de muur van Sportcentrum Vlaardingen. Vooral Gilles – No Music No Life op zijn knalroze T-shirt – vindt de sfeer prettig. “Niet zo’n intimiderende opgepompte winkel. Gewoon leuke mensen die samen actief met hun gezondheid bezig zijn!”

Lekker handbiken
Inmiddels gaat het ‘bergie op bergie af” op de loopbanden. “Hoe is het Aar?” wil Gilles weten. “Gewoon blijven ademen”, is het droge antwoord van zijn kompaan. Dan door naar de fitness. Rocco kiest voor de hometrainer, Gilles bedient de handfiets en Arie kiest voor een ingenieuze machine die een trap nabootst. “Sta je lekker te handbiken Gilles?”, kan Rocco het niet laten. Gilles negeert hem en kijkt tersluiks naar Arie, die inmiddels stoïcijns doorklimmend virtueel de top van de Euromast heeft bereikt.

Allerlei sportieve attributen beginnen nu in hoog tempo de revue te passeren. Gilles neemt plaats op ‘de slee’ en wordt door Arie getrakteerd op een rondje sportschool. Rocco denkt er het zijne van en tankt nog een glaasje grapefruitlimonade. Als Gilles, als op een pijnbank onder een loodzware halter, door Arie en Rocco aan zijn lot overgelaten dreigt te worden grijpt Raoul in. Het ‘Wegen der Wannebiezz’ is aanstaande en een voor een nemen de mannen plaats op de weegschaal.

De scores houden we om privacyredenen voor ons. Maar wees ervan overtuigd dat onze mannen op 7 april okselfris en tot in de puntjes getraind het podium van Ahoy zullen beklimmen. Fit als een boyband!